1.17.2013

MEAL SHAKE MEMBANTU MENAMBAHKAN SELERA MAKAN DAN MEMBANTU PERTUMBUHAN ANAK DENGAN SIHAT

Pingates
MEAL SHAKE... membantu membuka selera makan dan mengatasi sembelitKHAIRUL ADAM FATHI ... 6 TAHUN .. NUR HANNAN QAISARA ... 3 TAHUN


ASSALAMUALAIKUM...
ADAM

Khairul Adam Fathi sekarang berumur 6 tahun...Alhamdullah semakin membesar dengan cergas dan pintar. Adam memang anak yang aktif..kuat makan...tapi...memilih dan badan tidak pernah nampak semangat dan sentiasa kelihatan kecil berbanding rakan sebayanya.

Bulan lepas, mama belikan Adam Meal Shake...khas untuk Adam sahaja! Tasya tidak dibenarkan minum sebab memang dah tembam! Nampak gaya..Sara juga mungkin kene start ambil Meal Shake..sebab Sara sudah mula leka bermain dan suka kemam makanan dalam mulut!

APA KANDUNGAN MEAL SHAKE?

Meal Shake mengandungi 24 jenis vitamin, mineral dan zat perlu. 

  • Meal Shake mengandungi anti oksidan iaitu vitamin A, C, E, zink, selenium yang merupakan agen anti-oksida yang bertindak melawan jangkitan dan juga anti penuaan.
  • Meal Shake mengandungi protein untuk membina sel-sel kulit, kuku, rambut, organ dan darah.
  • Meal Shake mengandungi vitamin B  yang lengkap untuk membina sel-sel darah merah yang sihat.
  • Meal Shake mengandungi fiber atau serat yg memberikan rasa kenyang ketika lapar terutamanya dipagi hari. Juga membantu melawaskan pembuangan air besar bagi mereka yang mengalami sembelit.
  • Meal Shake mengandungi asid folik, biotin, kaya dengan kalsium dan megnasium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel untuk proses tumbesaran.

SIAPA YANG SESUAI MENGAMBIL MEAL SHAKE?

  • dewasa
  • kanak-kanak seawal 1 tahun
  • ibu yang mengandung
  • mereka yang selalu tak sempat sarapan pagi

CARA PENGAMBILAN MEAL SHAKE?

DEWASA
-2 sudu besar Meal Shake boleh campur dengan minuman lain.

KANAK-KANAK 1-6 TAHUN
-1 sudu besar Meal Shake boleh campur dalam susu atau minuman lain.
-sekiranya anak anda tidak mahu minum susu yang di campur dengan Meal Shake, anda boleh cuba membuat minuman sejuk seperti dicampur dengan serbuk koko dan disimpan di dalam peti sejuk..sangat lazat! Adam sangat suka!


Anak-anak mama yang semakin membesar dan lebih sihat dengan Meal Shake

ANDA BERMINAT? 
DAPATKAN DI FB TASWA ONLINE BIZ (sila klik)
atau sms/WhatsApp: 017-6912280
Post a Comment

Dalam hidup yang aman dan damai...

Mengapa perlu berlumba mencari harta dunia..bukankah semua itu sudah ditentukan Allah..jalanilah kehidupan dengan penuh kesyukuran..Alhamdulillah.